Kategori: Sunda

Dewi Sartika…Pahlawan Wanita Dari Tanah Sunda

Pada tanggal 19 Juli 2008 saya, permaisuri dan Firman mengunjungi rumah Dewi Sartika…Pahlawan Wanita Dari Tanah Sunda………… Rumah yang terletak di Jl.Dewi Sartika – Cicalengka – Kabupaten Bandung itu terlihat asri dan khas kediaman priyayi jaman dulu.Kami tidak bisa masuk…

Kahartos jeung Karaos

Sholat Jum’at dinten ieu judulna sederhana……Kahartos jeung Karaos. Mung, tina judul anu sederhana ieu aya informasi anu munel keur simkuring….. Unina kieu….. Islam nyatana teu sakedar kudu kahartos…..Tapi kudu oge karaos rahmat jeung barokahna…… Kiwari loba anu nyoba ngaberdayakeun zakat,…

Geus Lila Teu Naek Sapedah

Geus Lila Teu Naek Sapedah…..Kakara tadi peuting nyobaan ngaboseh deui ti Sekretariat B2W Indonesia di Wijaya-I tepi ka tempat kos kuring di Benhil. Ngareunah oge geuningan…..Tadi mah aya rarasaan kagok….ngan saanggeus sabaraha bosehan jadi biasa we…. Sapedah nu dipake ku…

Teu Aya Bangsa Anu Maju Mun Poho Kana Jati Dirina

Urang Ulah Poho Kana WarugaYen Hirup Di Tatar SundaGeuning Masih Keneh Sok Era ParadaMun ngomong make basa kawula Alusna mah geura Pikiran ku sarereaMeujeuhna dilenyepan tur mikaboga rasaNgahormat kana warisan jeung budaya SundaTeu Aya Bangsa Anu Maju Mun Poho Kana…

Kuring Balik Ti Lembur

Poe kamari….Kuring Balik Ti Lembur di Pagerageung, Tasikmalaya. Ngalongok uwa jeun bibi nu kabejakeun gering parna. Uwa gaduh panyawat jantung jeung geus sabaraha kali dirawat di rumah sakit….Bibi mah gering kanker rahim anu geus nyaliara jeung teu bisa ingkah tina…

Saya Tidak Bisa Basa Sunda

Kata-kata itu sering terdengar dari seseorang yang pernah atau lama tinggal di tanah Sunda…..Tidak ada yang salah memang…..karena bahasa resmi kita adlah Bahasa Indonesia…. Namun itu jadi aneh kalau kita memang berasal dan dilahirkan dari orang Sunda…..Keanehan makin menumpuk karena…