Tag: Sunda

Angklung dan TIK: Salah Satu Pusaka dan Kemajuan Teknologi Dari Bandung

Sebetulnya ketertarikan saya pada Angklung sudah dimulai sejak lama. Hal ini kemudian dipacu karena salah satu teman di SMP adalah putra dari Ujo Ngalagena tokoh angklung yang sangat terkenal itu. Pernah juga beberapa kali memainkan alat musik ini di sekolah…

Ma Deong……Ma Deong…..Pangmukakeun Lawang Angin

Jaman keur leutik….nepi ka SMP….Kuring sok ngahariring…Ma Deong……Ma Deong…..Pangmukakeun Lawang Angin….mun langlayangan teu daek ngapung kumarga euweuh angin… Teuing timana asalna hariring ieu….Ngan mun langlayangan bisa ngapung jeung anginna jadi gede….sok hayang nyaho urang mana Ma Deong teh….

Dewi Sartika…Pahlawan Wanita Dari Tanah Sunda

Pada tanggal 19 Juli 2008 saya, permaisuri dan Firman mengunjungi rumah Dewi Sartika…Pahlawan Wanita Dari Tanah Sunda………… Rumah yang terletak di Jl.Dewi Sartika – Cicalengka – Kabupaten Bandung itu terlihat asri dan khas kediaman priyayi jaman dulu.Kami tidak bisa masuk…

Geus Lila Teu Naek Sapedah

Geus Lila Teu Naek Sapedah…..Kakara tadi peuting nyobaan ngaboseh deui ti Sekretariat B2W Indonesia di Wijaya-I tepi ka tempat kos kuring di Benhil. Ngareunah oge geuningan…..Tadi mah aya rarasaan kagok….ngan saanggeus sabaraha bosehan jadi biasa we…. Sapedah nu dipake ku…

Teu Aya Bangsa Anu Maju Mun Poho Kana Jati Dirina

Urang Ulah Poho Kana WarugaYen Hirup Di Tatar SundaGeuning Masih Keneh Sok Era ParadaMun ngomong make basa kawula Alusna mah geura Pikiran ku sarereaMeujeuhna dilenyepan tur mikaboga rasaNgahormat kana warisan jeung budaya SundaTeu Aya Bangsa Anu Maju Mun Poho Kana…